Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile de la Chișinău se vor deplasa în stânga Nistrului fără aviz prealabil

© Sputnik / Miroslav RotariДнестр
Днестр  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De astăzi, intervin schimbări importante în mecanismul de deplasare a autorităților de la Chișinău în stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Începând cu data de 16 septembrie, se anulează mecanismul de notificare scrisă prealabilă pentru vizitele private ale oficialilor din Republica Moldova efectuate în localitățile din regiunea transnistreană.

Deschiderea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană în or. Tiraspol și Râbnița - Sputnik Moldova
Politică
Eveniment revoluționar. Chișinăul a făcut un pas important în dosarul transnistrean

La această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, la care au participat membrii formatului de negocieri „5+2.

Reprezentantul politic de la Tiraspol a confirmat faptul că, începând cu data de 16 septembrie, se anulează mecanismul de notificare scrisă prealabilă în privința deplasărilor private ale persoanelor cu funcții de demnitate publică, funcții publice de conducere din Republica Moldova care intenționează să circule în/prin localitățile din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și orașul Bender.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, și-a exprimat speranța că acest mecanism va fi funcțional și nu va fi nevoie ca să fie ”impuse noi măsuri”.

Fluxul de știri
0