Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tauber și Apostolova au fost reținute

© Sputnik / Miroslav RotariМарина Таубер
Марина Таубер  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, vicepreședintele Partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost reținută la Orhei.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Marina Tauber și Reghina Apostolova, deputate din fracțiunea Partidul ”Șor”, au fost reținute de oamenii legii la scurt timp după ce au rămas fără imunitate parlamentară. Tauber a fost reținută la intrarea în Orhei, iar Apostolova - în Parcul ”Ivanos” unde avea o întâlnire cu locuitorii orașului.

Reghina Apostolova - Sputnik Moldova
Politică
Tauber și Apostolova, fără imunitate parlamentară

Amintim că 56 de deputații au votat astăzi pentru ridicarea imunității celor două parlamentare, la solicitarea înaintată în Legislativ de procurorul general interimar Dumitru Robu.

”Au fost administrate probe care demonstrează faptul că Tauber și Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la pregătirea fraudei la instituțiile financiare în interesul grupului criminal condus de Șor”, a spus Robu.

Amintim că pe 15 august, la propunerea procurorului general interimar, fără imunitate parlamentară a rămas și Ilan Șor. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.

Fluxul de știri
0