Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tauber și Apostolova, fără imunitate parlamentară

© Sputnik / Miroslav RotariReghina Apostolova
Reghina Apostolova - Sputnik Moldova
Abonare
Doi deputați din fracțiunea Partidul ”Șor” au rămas fără imunitate parlamentară după ce 56 de deputați au votat pentru această măsură.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Marina Tauber și Reghina Apostolova, deputați din fracțiunea Partidul ”Șor” au rămas fără imunitate parlamentară. Deputații au votat pentru ridicarea imunității acestora cu puțin timp în urmă, la solicitarea înaintată astăzi în Parlament de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Procurorul cere ridicarea imunității parlamentare a lui Tauber și Apostolova

Acesta a afirmat că Tauber și Apostolova ar fi implicate în devalizarea sistemului bancar, iar acum urmează să fie cercetate pentru implicarea în frauda bancară.

„Au fost administrate probe care demonstrează faptul că Tauber și Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la pregătirea fraudei la instituțiile financiare în interesul grupului criminal condus de Șor”, a spus Robu. Procurorul general interimar a mai spus că „în timpul apropiat, vor fi deferite justiției toate persoanele implicate în frauda bancară”.

Amintim că pe 15 august, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, fără imunitate parlamentară a rămas și Ilan Șor. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.

Partidul Șor a acces în Parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, fiind reprezentat în Parlamentul țării cu un număr de 7 deputați.

Fluxul de știri
0