Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul acord PSRM-ACUM a fost semnat

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Acordul dintre PSRM și ACUM urmează să fie semnat de asemenea de către președintele țării, prim-ministru și președintele Parlamentului.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Reprezentanții coaliției de guvernare PSRM-ACUM au semna luni, 16 septembrie, un nou acord de colaborare. Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului Ion Ceban.

”La această etapă a fost semnat un nou acord politic între fracțiunile PSRM și PAS și DA, care fac parte din blocul ACUM. Documentul urmează să fie semnat și de președintele țării Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu și spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi”, a spus Ceban.

Totodată, vicespicherul Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandru Slusdari, a explicat că acesta nu este un acord atât între partidele politice, cât între structurile statului.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: PSRM și ACUM semnează un nou acord de colaborare

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat anterior că la elaborarea proiectului noului acord politic au lucrat echipele din toate cele trei partide componente ale coaliției de guvernare.

Deputatul PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru Sputnik Moldova că acest document nu va conține niciun acord secret în care să fie împărțite funcțiile în principalele instituții în stat între membrii coaliției de guvernare. Potrivit deputatului, capturarea instituțiilor statului a început anume cu semnarea protocolului secret la Acordul de constituire al AIE, prin care au fost împărțite funcțiile cheie în instituțiile strategice ale statului.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, a menționat că în noul  Acord politic între PSRM și Blocul ACUM sunt trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, ”pentru a exclude situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Deputatul a dat asigurări că acest acord va fi public.

Fluxul de știri
0