Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, despre colectarea separată și prelucrarea deșeurilor, care sufocă Moldova

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Premierul Maia Sandu, la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice: „Depinde de noi toți cum vor arăta lucrurile peste ani”
Premierul Maia Sandu, la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice: „Depinde de noi toți cum vor arăta lucrurile peste ani” - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat duminică la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice „Depinde de noi toți cum vor arăta lucrurile peste ani”.

Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Gestul de astăzi prin care Andrei Năstase se depărtează doctrinar de Maia Sandu – Video
CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Prim-ministrul Maia Sandu a participat la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Evenimentul a fost organizat la Chișinău, de grupul Hai Moldova în cadrul IarmarEco, anunță Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova.

Prim-ministrul le-a mulțumit organizatorilor și a subliniat importanța problemelor de mediu în Moldova și în lume: „E foarte bună această campanie, sper cât mai multă lume să audă și să conștientizeze cât de important este să colectăm, să reciclăm și să prelucrăm aceste deșeuri”.

Premierul a cerut tuturor instituțiilor publice să instaleze boxe pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice, iar la final să aducă deșeurile colectate echipei Hai Moldova.

„Avem foarte mult de lucru pe subiectul de mediu, pe colectarea separată și prelucrarea deșeurilor. Dar totul este în mâinile noastre, depinde de noi toți cum vor arăta lucrurile peste ani”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

Prim-ministrul a adăugat că Guvernul pe care îl conduce va depune toate eforturile ca lucrurile să se îmbunătățească substanțial în acest domeniu. Executivul va implementa proiecte concrete, campanii de sensibilizare și va continua să susțină inițiativele ecologice din țara noastră.

Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice se va desfășura timp de o lună. Zeci de școli și instituții publice din diferite raioane din țară vor colecta baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, calculatoare și alte deșeuri de acest fel. Pe 15 octombrie, la finalul campaniei, deșeurile colectate vor fi transportate în România pentru a fi procesate.

Fluxul de știri
0