Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații fracțiunii ”Partidul Șor” au părăsit sala de ședințe a Parlamentului

Abonare
Deputații fracțiunii ”Partidului Șor” au comentat solicitarea procurorului general interimar de a ridica imunitatea celor doi deputați.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Deputații fracțiunii ”Partidului Șor” au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest, după solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a retrage imunitatea deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Șor, fără imunitate parlamentară: Astăzi procurorii i-au înaintat o nouă învinuire

Deputatul în fracțiunea ”Partidul Șor” Denis Ulanov a declarat că aceasta este o răzbunare din partea guvernării, care acționează la comandă. Mai mult, el este sigur că cele două deputate vor rămâne fără imunitate.

„Suntem martorii unor acțiuni de răzbunare politică și de persecutare a opoziției”, a declarat el.

Acesta a mai spus că guvernarea are scopul de a slăbi opoziția din Republica Moldova. ”Nu ne vom ascunde, dar nici nu considerăm posibil să participăm la ședința de astăzi... În semn de protest, fracțiunea părăsește ședința Parlamentului”, a spus Denis Ulanov. 

Amintim că pe 15 august, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, fără imunitate parlamentară a rămas și Ilan Șor. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.

Fluxul de știri
0