Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura Generală explică de ce au fost reținute Tauber și Apostolova

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Procuraturii Generale
Sediul Procuraturii Generale - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de urmărire au venit cu unele precizări în legătură cu reținerea Deputaților Tauber și Apostolova, care au fost lipsite anterior de imunitate parlamentară.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Marina Tauber și Reghina Apostolova, deputate din fracțiunea Partidul ”Șor”, cărora le-a fost ridicată luni imunitatea parlamentară, au fost reținute de oamenii legii pentru că au părăsit incinta Parlamentului și s-au deplasat într-o direcție necunoscută, potrivit Procuraturii Generale.

”Luni, 16 septembrie 2019, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților în Parlament Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală”, informează Procuratura într-un comunicat.

Instituția a explicat că scopul solicitării de azi în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate – deși legea permite – ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri.

Марина Таубер  - Sputnik Moldova
Societate
Tauber și Apostolova au fost reținute

De asemenea, Procuratura a promis să vină cu detalii în acest caz.

Anterior, procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat în Parlament ridicarea imunității parlamentare a deputaților Tauber și Apostolova. Au fost administrate probe care demonstrează faptul că Tauber și Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la pregătirea fraudei la instituțiile financiare în interesul grupului criminal condus de Șor”, a spus Robu.

Amintim că pe 15 august, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, fără imunitate parlamentară a rămas și Ilan Șor. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.

Partidul Șor a acces în Parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, fiind reprezentat în Parlamentul țării cu un număr de 7 deputați.

Fluxul de știri
0