Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un oficial de la Bruxelles vine la Chișinău pentru a confirma sprijinul UE pentru Moldova

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЗдание Еврокомиссии
Здание Еврокомиссии - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul General pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere va efectua o vizită în Republica Moldova pentru a consolida sprijinul UE pentru țară.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson, va efectua o vizită la Chișinău.

ОБСЕ  - Sputnik Moldova
Politică
Vizită importantă la Chișinău: Vine un înalt oficial OSCE

Potrivit Delegației Uniunii Europene în Moldova, vizita este preconizată pentru zilele de 16-17 septembrie, pentru a discuta progresul reformelor în domeniile cheie ale Acordului de Asociere/DCFTA.

”Acesta va confirma angajamentul UE de a oferi sprijin țării în baza unei implementări susținute a reformelor respective”, se menționează în comunicatul remis de Delegația Uniunii Europene.

Pe parcursul vizitei sale la Chișinău, Danielsson va avea întrevederi cu președintele țării, Igor Dodon, premierul Maia Sandu, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Oficialul de la Bruxelles va mai purta discuții cu partenerii IFI (Instituții Financiare Internaționale), reprezentanții societății civile și comunității de afaceri.

Un alt punct cheie pe agenda vizitei va fi interacțiunea cu reprezentanții societății civile în cadrul discuțiilor publice și consultărilor pe marginea viitorului Parteneriatului Estic.

Fluxul de știri
0