Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizită importantă la Chișinău: Vine un înalt oficial OSCE

© Sputnik / Мирослав РотарьОБСЕ
ОБСЕ  - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul General al OSCE vine la Chișinău pentru a discuta despre procesul de reglementare transnistreană și procesul de retragere și distrugere a munițiilor și armamentului rusesc de la Cobasna.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, va vizita Moldova în zilele de 17 și 19 septembrie. Potrivit unui comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova, Thomas Greminger va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din Moldova și conducerea politică de la Tiraspol.

Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Societate
Din 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău se vor deplasa liber în stânga Nistrului

Pe parcursul vizitei sale în Moldova în calitate de Secretar General al OSCE, Greminger se va axa pe avansarea procesului de reglementare transnistreană conform principiilor agreate de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano în decembrie 2018. De asemenea, Greminger va discuta despre rolul pe care îl poate avea OSCE în asigurarea transparenței procesului de retragere și distrugere a munițiilor și armamentului rusesc, și în coordonarea asistenței financiare și tehnice oferite pentru facilitarea retragerii și distrugerii acestora.

Totodată, Secretarul General al OSCE va discuta potențialele domenii de implicare a OSCE în susținerea agendei de reforme a Republicii Moldova.

În ziua de 19 septembrie, Secretarul General al OSCE va susține o conferință de presă. Briefingul va avea loc în Sala Delegațiilor Oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău, începând cu ora 15:00.

Fluxul de știri
0