Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou rector la Universitatea de Medicină din Moldova

© Sputnik / Виктор Чернов / Accesați arhiva multimediaСтуденты медицинского факультета
Студенты медицинского факультета - Sputnik Moldova
Abonare
La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a fost inițiat concursul pentru ocuparea funcției de rector al instituției. Pentru ocuparea acestui post aspiră șapte candidați, doctori habilitați în științe medicale.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională al Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) ”Nicolae Testemițanu” va organiza, în data de 2 octombrie 2019, procesul de alegere a rectorului universității.

Potrivit anunțului plasat pe pagina oficială a instituției, procesul de desfășurare efectivă a alegerilor va fi asigurat de către Comisia tehnică de organizare a alegerilor rectorului Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie.  

Alegerea rectorului USMF se realizează prin vot universal, direct, secret și liber exprimat și se vor desfășura în cadrul Secției de votare, amplasată în incinta Blocului didactic central, între orele 9:00–17:00.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Absolvenţii USMF au depus jurământul lui Hippocrate

”Fiecare membru al comunităţii universitare cu drept de vot se prezintă personal în Secția de votare, se legitimează în baza buletinului de identitate, semnează prezenţa sa în lista respectivă, după care primeşte buletinul de vot şi îşi exercită dreptul de vot. Votul se exercită individual, în cabina de vot, prin aplicarea ştampilei de vot în dreptul unui singur candidat pentru care se optează, în coloana „Vot””, potrivit comunicatului emis de responsabilii de la instituție.

Dacă alegătorul a completat greşit buletinul, la cererea lui, Comisia anulează buletinul restituit şi îi eliberează imediat, o singură dată, un alt buletin de vot, acest caz fiind menţionat în procesul-verbal cu privire la votare şi în lista electorală.

În total, șapte candidați s-au înscris în cursa pentru ocuparea funcției de rector al USMF. Aceștia sunt:  

  • Ceban Emil, doctor habilitat în științe medicale;
  • Curocichin Ghenadie, doctor habilitat în științe medicale;
  • Gavriliuc Mihail, doctor habilitat în științe medicale;
  • Guțu Evghenii, doctor habilitat în științe medicale;
  • Tagadiuc Olga, doctor habilitat în științe medicale;
  • Vișnevschi Anatolie, doctor habilitat în științe medicale;
  • Zapuhlîh Grigore, doctor habilitat în științe medicale.

Mandatul actualului rector al USMF, Ion Ababei, expiră în toamna acestui an. 

Fluxul de știri
0