Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Absolvenţii USMF au depus jurământul lui Hippocrate

© Sputnik / Тиханов / Accesați arhiva multimediaПрофессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце
Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de absolvenţi din acest an ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”(USMF) au depus jurământul lui Hippocrate.

CHIŞINĂU, 17 iunie – Sputnik. Alături de părinți, profesori și apropiați ei au jurat că își vor îndeplini cu devotament obligațiunile de doctor sau farmacist.

“Acest jurământ trebuie să însemne mai mult decât niște simple cuvinte pentru viitorii medici. Mereu trebuie să-l folosim în activitatea practică, să-l transmitem și urmașilor noștri și să păstrăm aceste principii până la adânci bătrânețe în activitatea noastră profesională”, a spus pentru Studio  „Sputnik-Moldova”, unul dintre absolvenți.

 „Sper să nu renunțați niciodată la această profesie nobilă. De asemenea, sper să rămâneți să profesați aici pe meleagurile natale. Vă așteptăm în rândurile colegilor noștri din sistemul medical. Să preluați din experiența colegilor care profesează și împreună să ridicăm medicina din țara noastră la rang de artă”, a declarat Ministrul Sănătății, Mircea Buga.

Prezent la eveniment, președintele Comisiei Protecție Socială, Sănătate și Familie, Oxana Domenti, a spus că “în localitățile rurale deficitul de cadre medicale constituie cea mai mare problemă socială și cea mai mare provocare a sistemului de sănătate”. 

„Mizăm mult și sperăm că unii dintre dumneavoastră să-și aducă aportul în soluționarea acestei probleme”, a spus Domenti. 

În jur de 840 de tineri au absolvit în acest an USMF.  

 

Fluxul de știri
0