Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care sunt în concediu de boală: Ce trebuie să facă din 18 septembrie

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaCertificat medical, imagine simbol
Certificat medical, imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNAS vine cu un anunț important: indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă vor fi achitate începând cu 18 septembrie.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Pentru asigurarea achitării indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă, în baza datelor recepționate prin Portalul certificatelor de concediu medical, specialiștii Casei Naționale de Asigurări Sociale activează peste programul de lucru și în zilele de odihnă. Potrivit CNAS, primul transfer de plată a indemnizațiilor se preconizează pentru data de 18 septembrie.

Pentru a primi indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă prin intermediul cardului salarial, beneficiarul trebuie să se adreseze către angajator cu o cerere.

Doctor - Sputnik Moldova
Societate
Ca pe propria moșie: Ce surprize îi așteaptă pe unii directori de spitale din țară

În cazul în care beneficiarul deține card social (pentru indemnizaţii pentru familii cu copii, pensii, alocaţii), indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va transfera pe cardul social.

Dacă beneficiarul indemnizaţiei nu deţine card salarial sau social, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va achita prin intermediul oricărui oficiu poştal.

Indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat. 

Fluxul de știri
0