Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Operațiune” de amploare în nordul țării: Zeci de polițiști – în acțiune

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii ”au descins” în mai multe școli din nordul republicii. Ce scop au urmărit și cine a fost vizat.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Angajații Regimentului de Patrulare Nord al INP desfășoară, pe tot parcursul acestei luni, lecții de educație rutieră în toate școlile din regiune. La aceste ore sunt instruiți nu doar elevii, dar și profesorii și părinții acestora. Potrivit inspectorilor de patrulare, siguranța copiilor în stradă depinde de educația și informația dată atât la școală, cât și acasă.

Пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Societate
Peste 200 de persoane au fost lovite pe trecerile de pietoni, în primele 7 luni ale anului

Agenții de patrulare le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în stradă, indicatoarele rutiere pe care neapărat ar trebui să le cunoască, culorile semaforului și semnificația acestora, cum să reacționeze când sunt abordați de persoane străine, unde au dreptul să se joace, cât de important este să se asigure când sunt pe trotinete sau biciclete.

Elevii au primit pliante informative cu genericul „Fii atent la trecere” și veste reflectorizante.

Potrivit INP, activitățile respective au fost organizate de polițiștii de patrulare, în conlucrare cu colegii de la Uniunea Conducătorilor Auto din nordul țării și cei de la Inspectoratele de Poliție.

Fluxul de știri
0