Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu ai un salariu, dar vrei să-l primești. Lucrul simplu pe care trebuie să-l faci

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldovenii care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să fie atenți la ofertele pe care le prezintă la început de septembrie agenții economici din toate raioanele țării.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Peste 12,3 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite de agenții economici din Moldova. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la începutul lui septembrie, în evidență sunt 12.356 de locuri de muncă vacante.

Ofertele de muncă sunt prezentate în aproape toate raioanele țării. Cele mai multe locuri de muncă – aproape 5 mii sunt oferite în municipiul Chișinău, iar alte 2 mii de locuri de muncă vacante sunt prezentate în municipiul Bălți.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Unde în Moldova poți ridica un salariu lunar de 1500 de euro

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2078 de locuri de muncă vacante. Majoritatea ofertelor de muncă sunt pentru specialiștii din sănătate – peste 400 de locuri vacante, inspectori și ofițeri – 273, pentru specialiștii în învățământ – 222 de oferte de muncă, specialiști în domeniul financiar, economic sau comercial – aproape 200 de locuri de muncă vacante.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, în prezent, pentru locurile de muncă vacante în autoritățile publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt prezentate 10.278 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, aproape 3 mii sunt pentru specialiștii în industria textilă și confecții.

Aproape o mie de locuri de muncă vacante sunt și în domeniile transport și telecomunicații. Peste 800 de oferte de muncă sunt oferite pentru lucrătorii calificați în cadrul întreprinderilor industriale.

Agenții economici au mai declarat 840 de locuri de muncă vacante pentru operatori, aparatiști, maşiniști la instalații și mașini.

De asemenea, agenții economici sunt în căutarea muncitorilor necalificați. Este vorba despre muncitorii necalificați în agricultură, hamali, măturători, paznici, măcelari și spălătorese de lenjerie.  

Fluxul de știri
0