Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde în Moldova poți ridica un salariu lunar de 1500 de euro

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare salariu propus de angajatorii din Moldova se ridică la 30 de mii de lei pe lună, echivalent a 1500 de euro.

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM) a publicat cel mai recent top al celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova. Ofertele tentante au fost prezentate la ANOFM de agenții economici din mai multe regiuni ale țării, inclusiv din municipiul Chișinău.

Cel mai mare salariu propus de angajatorii din Moldova se ridică la 30 de mii de lei pe lună, echivalent a 1500 de euro. Astfel, peroanele care au experiență managerială pot depune CV-ul la SRL DSC Draexlmaeir Sisteme de Cablare, filiala Cahul.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Societate
Date oficiale: la un loc de muncă vacant revin doi șomeri

De asemenea, și persoanele licențiate în IT pot aplica pentru postul de programator la întreprinderea Pentalog CHI din Chișinău. Agentul economic anunță 7 posturi vacante cu un salariu maxim de 30 de mii de lei pe lună.

Dacă credeați că șoferii din Moldova sunt plătiți prost, atunci greșiți. Un salariu de 20 de mii de lei este posibil să fie ridicat în fiecare lună și de cei care au un permis de conducere și o experiență în șofat. Două întreprinderi, una din Edineț – SV-Hermerstrans și una din Strășeni – Eurotim-Com – sunt în căutarea conducătorilor auto. Companiile anunță câte un loc vacant la care pot aplica toate persoanele care au calificarea necesară. Salariul lunar variază între 15 mii și 20 de mii de lei.

În topul ofertelor de muncă cu un salariu de 18 mii de lei pe lună se situează și propunerea care vine din partea Uniunii de persoane juridice ”Camera de Comerț Moldo-Chineză”. Întreprinderea anunță un post vacant de manager în serviciile de marketing și vânzare, care este plătit cu 18 mii de lei pe lună.

De astăzi, salariul minim garantat în Moldova va crește>>>

Un salariu lunar de 18 mii de lei pot ridica și persoanele licențiate în construcții. SRL Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi, cu sediul în Comrat, este în căutarea a 5 manageri în construcții, care sunt plătiți de la 8 mii până la 18 mii de lei pe lună.

Un salariu de până la 17 mii de lei pe lună este oferit și de compania Moldan. Agentul economic a declarat la ANOFM un post vacant de contabil-șef, care este plătit cu 17 mii de lei pe lună, și o funcție liberă pentru office-manager, cu un salariu de până la 15 mii de lei pe lună.

Mărimea salariului mediu pe economie în anul 2019 este de 6975 de lei. Din 1 mai 2019, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real este stabilit în mărime de 16,42 lei pe oră sau 2775 de lei pe lună.

Fluxul de știri
0