Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul, obligat să suporte orice critică din prima zi

© Sputnik / Мирослав РотарьGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Nu trebuie să așteptăm 100 de zile pentru a ne da seama dacă noua guvernare activează corect sau nu, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova fostul vicepremier al Republicii Moldova Alexandru Muravschi.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Au trecut aproape o sută de zile de când avem un Guvern nou. De obicei, acest termen este considerat suficient pentru a face niște totaluri intermediare. Cu toate acestea, unii experți consideră că nu este neapărat nevoie să aștepți cele 100 de zile pentru a-ți da seama dacă activitatea noii guvernări merită o critică echitabilă sau elogii.

Conferință de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Partidului Popular European, Joseph Daul - Sputnik Moldova
Disensiuni între ACUM și PSRM sau ce insinuează președintele PPE, Joseph Daul?

„Aceste o sută de zile tradiționale sunt o convenționalitate. Nici nu știu măcar de unde s-a luat această cifră. Însă vorbim, totuși, de lucruri serioase. Dacă niște persoane vin să conducă statul, înseamnă că au experiență, cunoștințe, viziuni și încep din primele zile să activeze într-o direcție stabilită”, a specificat Muravschi.

Potrivit acestuia, dacă la conducere vin niște profesioniști, nu are niciun rost să așteptăm un termen oarecare, să facem anumite concesii.

Dar, dacă se comit greșeli la ora actuală, de ce să așteptăm cele o sută de zile pentru a le constata? În afară de aceasta, cetățenii Moldovei și-au pus mari speranțe în noua guvernare. De aceea ei doresc să vadă rezultatele imediat și nu să aștepte să treacă un termen oarecare.

Национальный праздник Лимба Ноастрэ - Sputnik Moldova
Societate
Republica Moldova va mai avea o zi de sărbătoare națională

„Și încă ceva: știm cum s-a format acest Guvern, cu ce chin, compromisuri și contradicții. Să nu uităm că Guvernul nostru este reprezentat de blocul ACUM pentru care, dacă ne amintim, a votat mai puțin de o jumătate din electorat. Nici chiar socialiștii nu sunt toți încântați de această coaliție. La fel ca și adepții blocului ACUM, care înțeleg că actuala coaliție este, să zicem, „o căsătorie de nevoie”, a spus Muravschi.

În încheiere, expertul a menționat că Guvernul a fost condamnat din prima zi la critici dure și de aceea nu are rost să sperăm că, după 100 de zile, în adresa acestuia vor răsuna doar cuvinte de laudă.

Fluxul de știri
0