Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Ce a făcut un turc la Aeroportul Internațional Chișinău - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAeroport
Aeroport  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi turci au fost documentați de polițiștii de frontieră pentru că dețineau acte și bancnote false.

CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Doi cetățeni din Turcia sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor oficiale, dar și a bancnotelor euro, cu suspecții rezonabile de falsificare. Ambele cazuri au fost înregistrate zilele trecute în punctul de trecere a frontierei din Aeroportului Internațional Chișinău.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Societate
Contrabandă în chiloți: Ce substanță ascundea un cetățean străin reținut la frontieră

În primul caz este vorba de un cetățean turc care a fost identificat printre călătorii de pe cursa Chișinău-Varșovia. Reprezentantul serviciului Profiling a solicitat intervenția polițiștilor de frontieră, având bănuieli că bărbatul ar avea pașaportul fals. 

În acest sens, angajații Poliției de Frontieră au luat decizia de a verifica mai amănunțit actele turcului. În urma verificărilor, oamenii legii au depistat în pașaportul suspectului că permisul de ședere în Germania, aplicat în pașaport, precum și ștampilele, conțin semne de falsificare. Ba mai mult, s-a constatat că blancheta permisului de ședere a fost furată în luna mai al anului curent.

Cel de-al doilea cetățean al Turciei, care deținea bancnote euro falsificate, a fost depistat la intrarea în Republica Moldova printre pasagerii cursei Istanbul-Chișinău. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana controlului de nivelul II, ceea ce presupune un control mai amănunțit. În urma verificărilor, au fost găsite în borseta bărbatului mai multe bancnote euro false. Acest lucru a fost demonstrat în urma expertizei cu tehnică specială. 

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate, ca ulterior să fie trase la răspundere penală.

Fluxul de știri
0