Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voronin "atentează" la Casa Albă a lui Plahotniuc – Ce sfat i-a dat Guvernului Sandu

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Voronin are un sfat pentru Guvernul Maia Sandu cum să salveze terenul Stadionului Republican, pe care americanii și-l doresc ca să-și construiască ambasadă. Și anume, să le dea americanilor un palat de-a lui Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a fost solicitat în cadrul unui interviu realizat de o televiziune locală să dea un sfat pentru "Guvernul Maia Sandu ce ține de stadionul Republican pentru că vor să-l ia americanii și să facă ambasadă acolo".

Республиканский стадион в Кишиневе  - Sputnik Moldova
"Stadionul Republican" – o primă posibilă divergență în sânul noii puteri?

Voronin, fără ca să stea mult pe gânduri, a propus ca americanilor să lea dea pentru ambasadă Casa Albă din cartierul Valea Morilor, despre care lumea spune și Voronin admită că ar putea să fie una dintre proprietățile lui Vladimir Plahotniuc.

"Dar este construit acolo mai sus, pe… cum se numește… pe străzile celea de sus, pe cartierul acela… unde sunt toți cei mai săraci oameni cu case luxoase în care trăiesc… este așa numita Casă Albă. De care se spune că este a lui Plahotniuc. Aceea ce Casă Albă, la Washington este tot Casă Albă. Dece ambasada să nu treacă în casa ceea albă. Să o cumpere.. normal. De la cine nu știu. Și stadionul să-l lase în pace, să facă, să construiască un stadion de vreo 30 de mii de locuri, cu acoperiș, cu teren artificial așa cum trebuie, cum este astăzi modern", a declarat Vladimir Voronin.

Poliția, acces interzis - Sputnik Moldova
Societate
Principala ipoteză în cazul decesului lui Iurie Luncașu: Reacția Procuraturii

Amintim că această Casă Albă, aflată în cel mai luxos sector al Capitalei – Valea Morilor, a ajuns în centrul atenției opiniei publice în 18 august 2019, când omul de afaceri Iurie Luncașu a fost găsit mort șoseaua R-6, Ialoveni-Durlești, după ce s-a împușcat sau a fost împușcat în cap, ancheta deocamdată nu a stabilit dace este vorba de omor sau suicid. Potrivit informațiilor făcute publice atunci de autorități, Luncașu i-a cerut șoferului care îl ducea să oprească în câmp și a scris o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”.

Deocamdată autoritățile nu au dat informații cu privire la cine ar fi proprietarul acestui imobil – dacă acesta este sau nu este Iurie Luncașu, dar numele lui figurează în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat complexul imobiliar din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău “Casa Albă”, imobile atribuite lui Plahotniuc.

Oficial: A fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat în cazul Luncașu>>>

Oameni  - Sputnik Moldova
După schimbarea puterii, în Moldova a început redistribuirea averilor? - Cazul Luncașu

După care, presa a scris că rudele lui Iurie Luncașu i-ar fi acuzat pe cei din conducerea Ministerului de Interne că au făcut presiuni asupra omului de afaceri ca acesta să recunoască că beneficiarul imobilului ar fi, de fapt, Vladimir Plahotniuc, cu care Luncașu s-ar fi aflat într-o strânsă relație de prietenie. Ca rezultat, Luncașu și-ar fi pus capăt zilelor sau ar fi fost forțat să o facă, iar potrivit altor versiuni – el ar fi fost asasinat.

Exclusiv: Ce zice Voronin despre omul de afaceri Iurie Luncașu, găsit împușcat în cap>>>

Fluxul de știri
0