Urșii din România și Rusia, cei mai agresivi din lume

© Sputnik / Александр Кряжев / Trecere la banca de fotografiiПополнение в Новосибирском зоопарке
Пополнение в Новосибирском зоопарке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
România și Rusia se află în topul statelor cu cele mai frecvente de atacuri a urșilor asupra oamenilor.

Президент РФ Владимир Путин во время отдыха в Саяно-Шушенском заповеднике  в Республике Тыва - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre călătorii în locuri sălbatice și întâlniri cu urșii - Video
BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Din anul 2000, cercetătorii au înregistrat peste 600 de cazuri de omor sau rănire a oamenilor în urma atacurilor urșilor.

Urșii bruni atacă tot mai frecvent oamenii, scrie Scientific Reports. Savanții au analizat peste 664 cazuri confirmate de deces sau rănire a oamenilor în urma întâlnirii cu animalele sălbatice în perioada 2000 – 2015.

Conform diagramei, în 2000 au fost înregistrate mai puțin de 20 de atacuri, iar în 2014 peste 80. Majoritatea au avut loc în România (131 cazuri), pe locul doi – Rusia (111), urmând Slovacia, Suedia și Finlanda.

Urs - Sputnik Moldova
Ocupație neobișnuită a unei ursoaice într-o rezervație naturală – Video

Cercetătorii au menționat că în majoritatea cazurilor urșilor au atacat oamenii ziua, în perioada de vară. Aproximativ în jumătate de cazuri se soldează cu urmări foarte grave întâlnirile cu ursoaica cu pui, adică e vorba de “un atac de apărare”.

În opinia savanților, numărul tot mai frecvent al atacurilor animalelor sălbatice este legat de tendința de a procura locuințe în apropiere de zone naturale. Autorii studiului consideră că majoriatea oamenilor nu sunt pregătiți de un potențial pericol, fără a cunoaște despre existența unor urși în apropiere.

Iată de ce zoologii recomandă informarea permanentă a oamenilor despre locurile care trebuie să fie evitate. Totodată ei îndeamnă oamenii să nu se plimbe prin pădure singuri, ci în grupuri mai mari, care ar putea produce mai mult zgomot, speriind animalele.

Fluxul de știri
0