Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au bătut palma cu francezii: Proiectul anunțat de Brînzan - Video

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brânzan
Vadim Brânzan - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova ar putea începe lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Chișinău-Ungheni. Iar banii urmează să vină din partea Franței.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Un proiect de reabilitare și modernizare a liniei de cale ferată Chișinău-Ungheni ar putea fi finanțat de Franța. O Scrisoare de Intenție în acest sens a fost semnată astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin.

Într-un comunicat de presă emis de MEI este menționat că banii vor fi destinați pentru „procurarea echipamentelor automatizate și reabilitarea a unor porțiuni de cale ferată pe tronsonul Chișinău-Ungheni”.

Tren ,foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Studenții moldoveni din România: Ce se va întâmpla cu bilete de tren gratuite

Ministrul spune că reabilitarea acestui proiect strategic va „îmbunătăți substanțial conexiunea rețelei moldovenești de cale ferată la cea română și europeană”, a menționat Vadim Brînzan. Banii vor ajunge în Republica Moldova, doar dacă Guvernul francez va aproba condițiile acordării suportului financiar. Totodată, criteriile de implementare a sprijinului financiar francez și condițiile exacte de finanțare vor fi definite într-un Acord interguvernamental semnat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze.

Fluxul de știri
0