Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuror bătut până la spitalizare – cine va fi cercetat penal: Precizarea Procuraturii

CC0 / Pixabay / PublicDomainPictures / Pumn
Pumn - Sputnik Moldova
Abonare
Un activist civic a agresat fizic un procuror, acesta fiind spitalizat. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru huliganism.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Activistului Pavel Grigorciuc i-a fost intentat un dosar penal pentru huliganism, anunță Procuratura Generală într-un comunicat remis presei joi, 12 septembrie.

Arest - Sputnik Moldova
Societate
Arest la domiciliu pentru Pavel Grigorciuc - Ce spune Sergiu Sârbu

Pavel Grigorciuc este învinuit că a agresat fizic un procuror, în timp ce acesta ieșea, miercuri, din Curtea de Apel Chișinău. Activistul i-a aplicat procurorului  lovituri „în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital”, informează Procuratura.

Procurorii au ridicat probe video și au audiat martori oculari ale celor întâmplate.

”Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzute de articolul 287 alin. (2) al Codului Penal. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1.350 de unităţi convenţionale (1 unitate convenționată este echivalentă sumei de 50 lei) sau cu închisoare de până la 5 ani”, se arată în comunicatul oficial.

Procuratura urmează să revină cu detalii în acest caz, „în lumina garanțiilor procedurale de care beneficiază ambele părți”.

Pavel Grigorciuc Grigorciuc a ajuns în atenţia oamenilor legii încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta fost obligat să achite amendă pentru că a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din Capitală.

Pe 21 martie 2018 Pavel Grigorciuc l-a agresat verbal și fizic pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local din parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală. Agresiunea a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare. Pentru acest fapt, Grigorciuc a fost plasat în arest la domiciliu.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini în masă și violențe la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2016. Atunci, inculpatul a compărut pe banca acuzaţilor, împreună cu alte şase persoane, pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la violențe și pentru utilizarea armelor. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

Fluxul de știri
0