Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arest la domiciliu pentru Pavel Grigorciuc - Ce spune Sergiu Sârbu

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Activistul Pavel Grigorciuc va sta în arest la domiciliu. Judecătorii au decis să nu mai prelungească mandatul de arest pentru acesta în penitenciar.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Activistul Pavel Grigorciuc va sta în arest la domiciliu. Decizia a fost luat de judecători cu câteva clipe în urmă. La ieșirea din sala de judecată Sergiu Sârbu a fost huiduit de susținătorii lui Pavel Grigorciuc.

pumn - Sputnik Moldova
Societate
Dosar expediat în judecată: Ce riscă agresorul deputatului Sergiu Sîrbu – Detalii

 „Este o hărțuire un linșaj. Aceasta este o încercare de intimidare, presiune morală”, a spus Sergiu Sârbu. 

Potrivit probatoriului, în data de 21 martie Pavel Grigorciuc l-a agresat verbal și fizic pe deputatul Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local din parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală.

Agresiunea a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare.

Grigorciuc a ajuns în atenţia oamenilor legii încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta fost obligat să achite amendă pentru că a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din Capitală.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini în masă și violențe la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2016. Atunci, inculpatul a compărut pe banca acuzaţilor, împreună cu alte şase persoane, pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la violențe și pentru utilizarea armelor. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani. 

Fluxul de știri
0