Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Drama unor femei din Moldova: S-au pornit la muncă, dar iată ce au pățit - Video

CC0 / Pixabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Drama unor femei din Moldova: Iată ce au pățit șase tinere din Moldova care au căzut în capcana unor indivizi ce le promiteau locuri de muncă bine plătite.

CHIȘINĂU, 12 – Sputnik. Trei bărbați au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală. Aceștia și-au început „activitatea” încă din 2008.

Timp de șase ani, până în 2014 aceștia au racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care la acea vreme aveau vârste între 20 și 24 de ani. Fetele au racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii.

Ulterior au fost transportate în Federația Rusă, unde neavând surse de existență erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

Human trafficking - Sputnik Moldova
Societate
Un miliardar american a fost reținut pentru acuzațiile de trafic de persoane

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-a stabilit că „victimele  erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor  de la 5000 la 15000 ruble rusești”, este menționat într-un comunicat de presă al Poliției Republicii Moldova. Cei trei suspecți au fost reținuți, iar de la domiciliile acestora au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în  concubinaj cu unul dintre bănuiți.

Mai mult, unul din suspecți și-a pus pe roate o nouă afacere. Acesta deținea o linie de producere a alcoolului în condiții casnice. De la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare. Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuiții  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Fluxul de știri
0