Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tâlhar de la o vârstă fragedă: Iată ce a făcut un minor de 13 ani - Video

Abonare
Un minor de 13 ani a furat un telefon mobil și un cvadriciclu din Capitală.

CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Un minor de 13 ani raionul Cahul a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de comiterea unui atac tâlhăresc și furt. În data de 28 iulie Poliția a fost alertată de părinții unui minor de 11 ani. Aceștia au comunicat oamenilor legii că minorul a fost amenințat și în mod deschis i-a fost furat telefonul mobil.

Вор  - Sputnik Moldova
Societate
Hoț tupeist: I-a furat unei vânzătoare telefonul de sub nas - Video

Imediat la fața locului s-au deplasat oamenii legii pentru a stabili toate circumstanțele. Forțele de ordine au stabilit că individul a amenințat minorul cu un cuțit și în mod deschis i-a luat telefonul mobil de model “Samsung”, în sumă de 6 700 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație cu privire la stabilirea și reținerea făptașului. În urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost identificat și escortat la Inspectoratul de Poliție. Ulterior s-a stabilit că acesta a mai furat un cvadriciclu, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor. Prejudiciul cauzat se estimează la 15 000 de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, individul și-a recunoscut vinovăția în ambele cazuri. El le-a povestit oamenilor legii că bunurile furate le-a vândut pentru a obține bani. Iar sursele bănești le-a cheltuit. Acesta a mai fost cercetat penal de nenumărate ori pentru comiterea mai multor infracțiuni. 

Bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de forțele de ordine și urmează șă fie întoarse proprietarilor. Minorul este cercetat în stare de libertate pentru tâlhărie și furt. Conform legislației în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 8 ani. 

Fluxul de știri
0