Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova avertizează țările europene în legătură cu o eventuală amplasare a rachetelor SUA

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia avertizează țările europene în legătură cu o eventuală amplasare a rachetelor americane la presiunea SUA.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Moscova avertizează statele occidentale în legătură cu o eventuală amplasare pe teritoriul lor a rachetelor americane, a declarat pentru jurnaliști viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko.

Acesta a subliniat că problema rachetelor cu rază medie de acțiune reprezintă o problemă a stabilității strategice și a securității europene.

„Considerăm că inclusiv europenii ar trebui să fie interesați de evitarea transformării continentului lor într-o platformă pentru desfășurarea și lansarea rachetelor americane”, a declarat oficialul rus.

Президент РФ Владимир Путин на саммите G20 в Осаке - Sputnik Moldova
Putin, îngrijorat de testarea rachetelor care ar putea fi lansate din România

El a subliniat că o eventuală amplasare a rachetelor ar putea amenința securitatea globală și europeană și va reprezenta o amenințare pentru teritoriile statelor “care ar putea ceda presiunilor SUA, în cazul în care astfel de presiuni vor exista”.

Grușko a menționat că Rusia a recepționat semnalul NATO, potrivit căruia alianța nu planifică să amplaseze rachete nucleare cu rază medie de acțiune.

„Orice desfășurare a rachetelor americane cu rază medie de acțiune în regiunile, aflate în apropiere de Rusia, va avea o importanță strategică, va afecta echilibrul strategic. Această amenințare devine mai gravă, comparativ cu sistemele strategice, pentru că se reduce perioada zborului (rachetelor n.r.)”, a subliniat Grușko.

Fluxul de știri
0