Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, îngrijorat de testarea rachetelor care ar putea fi lansate din România

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин на саммите G20 в Осаке
Президент РФ Владимир Путин на саммите G20 в Осаке - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin vede o amenințare la adresa Rusiei în testările rachetelor americane Tomahawk: aceste rachete pot fi lansate din Polonia și România.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Racheta testată de americani este versiunea de bază a Tomahawk, care poate fi lansată din instalații deja situate în România și planificate să fie dislocate în Polonia, ceea ce creează noi amenințări pentru Rusia, lucru care nu va fi lăsat fără un răspuns simetric, a declarat președintele rus, Vladimir Putin.

Putin a remarcat că pentru lansarea rachetelor este suficient să schimbi doar software-ul. 

"Sunt îngrijorat de faptul că rachetele testate de SUA vor putea fi lansate din România și Polonia printr-o simplă schimbare a softului", a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö.

Klaus Iohannis și Donald Trump, la Washington - Sputnik Moldova
S-a confirmat 100%: În SUA, Iohannis a cedat totul… pe nimic

Racheta testată, după cum precizează Pentagonul, este Tomahawk, adică o rachetă cu bazare maritimă, a fost adaptată pentru a putea fi lansată de la sol.

Totodată, președintele rus a subliniat că ”pentru noi, asta înseamnă că există noi amenințări la care trebuie să răspundem în mod corespunzător”. 

Fluxul de știri
0