Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Grecianîi se află în China: Iată cu cine a avut întrevederi

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație din țara noastră se află în China. Oficialii moldoveni au avut mai multe întrevederi cu oficiali chinezi.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. O delegație din țara noastră, în frunte cu președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, LI Zhanshu. Oficialii din țara noastră și cei din China au discutat despre consolidarea și dezvoltarea cooperării interparlamentare între Republica Moldova și China.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei

”Am declarat că pe parcursul celor 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu China, în plan bilateral au fost dezvoltate rapoarte bune dintre țările noastre. Am menționat că dorim să stabilim o relație de cooperare strategică cu Republica Populară Chineză şi să avansăm interacțiunea noastră la un nivel calitativ nou”, a scris pe Facebook Zinaida Grecianîi. 

Zinaida Grecianîi a ținut să subliniez interesul țării noastre pentru dezvoltarea unor relații bune de cooperare cu toate statele în baza intereselor reciproce, promovînd o politică externă echilibrată.

”Am reiterat invitația către autoritățile și investitorii chinezi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova, să se implice în dezvoltarea relațiilor comerciale, atragerea potențialilor investitori și promovarea exporturilor”, a scris Zinaida Grecianii pe Facebook. 

Igor Dodon  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a oferit detalii despre ediția a doua a Forumului Economic Moldo-Rus

Oficialii din țara noastră au mulțumit pentru participarea la Forumul Economic Euro-Asiatic și pentru posibilitatea de a ține un discurs la această platformă oficială de cooperare în cadrul inițiativei ”Centura și Drumul”, pentru promovarea și cooperarea economică regională și internațională.

”Am adus mulțumiri pentru deschiderea și funcționarea celor două Case de Comerț China – Republica Moldova”, a subliniat președintele Parlamentului. 

Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, a apreciat relațiile bilaterale și a declarat că dinamica acestora este în creștere. Potrivit oficialului, China este interesată de importul vinurilor și produselor agroalimentare din Republica Moldova și își dorește realizarea proiectelor comune în domeniul producerii, în cel social, economic, educație și de infrastructură.

Fluxul de știri
0