Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Serghei Lavrov: „Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări”

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Discuțiile politicoase între oficialii ruși și americani nu presupune că Moscova este dispusă să facă cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei, a declarat Serghei Lavrov, comentând negocierile între Mike Pompeo și Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Vorbind despre atmosfera prietenească a negocierilor purtate marți între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că o discuție respectuoasă nu presupune dispunerea părții ruse la cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov - Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA

“Am spus totul ieri, președintele Putin a confirmat acest lucru, Ușakov a confirmat acest lucru, eu am comentat. Am auzit că președintele Trump și-a exprimat public interesul de a profita de summitul G20 de la Osaka pentru a discuta cu președintele Putin. Dacă va exista o propunere oficială concretă, desigur, o vom susține”, a declarat Lavrov, fiind întrebat dacă dorința lui Trump de a se întâlni cu Putin presupune că SUA nu condiționează desfășurarea acestei întrevederi cu eliberarea marinarilor ucraineni reținuți de Rusia.

În ceea ce privește predispunerea spre unele cedări, luând în considerație atmosfera binevoitoare de la negocierile lui Putin cu Pompeo, ministrul a adăugat: “sunt lucruri diferite; trebuie să fim întotdeauna respectuoși, suntem niște oameni politicoși”.

"Discutăm despre orice subiecte, reieșind din faptul că trebuie să comunicăm, că trebuie să ne auzim reciproc. Auzim unul pe altul, apropo, ei – nu întotdeauna. Dacă discutăm politicos, nu înseamnă că vom face niște cedări care ar fi contrare intereselor naționale ale Federației Ruse”, a conchis oficialul rus.

Fluxul de știri
0