Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru persoane din sudul țării, reținute de procurorii anticorupție: Iată ce au făcut

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patru persoane din sudul țării au fost reținute într-un dosar de corupție.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Patru persoane, suspectate că ar fi încercat să influențeze decizia finală într-un dosar penal, pornit pentru trafic de droguri, au fost reţinute, de procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupţie și ofiţerii direcţiei generale teritoriale Sud a CNA.

O bătrână care vinde flori în stradă este verificată de doi polițiști - Sputnik Moldova
Iată cum luptă Poliția cu "marea corupție" sau ce nu au înțeles noii guvernanți – Video

Printre cei patru se regăsește şi un fost poliţist, dar şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cahul. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

2000 de euro ca să influențeze anchetatorul și procurorul

Bănuiţii ar fi cerut de la denunţător 5 000 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra anchetatorului şi procurorului care conduce urmărirea penală, şi că-i poate determina pe ambii să adopte o soluţie favorabilă pe caz. În final, suma de 5 000 de euro a fost redusă la 2 000 de euro, banii fiind transmiși în două tranșe, sub controlul CNA.

Bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani

Astăzi, cele patru persoane au fost reţinute şi escortate pentru audieri la sediul  DGT Sud a CNA. Pe numele lor a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Actualmente, sunt întreprinse acţiuni pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate. Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, în lumina garanțiilor procedurale de care părțile la proces beneficiază potrivit legii.

Fluxul de știri
0