Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea Constituțională se întrunește în ședință: Discută soarta a doi deputați

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный суд
Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii Curții Constituționale se vor întruni joi în ședință. Pe agendă este doar o singură chestiune, cu privire la validarea mandatelor a doi deputați.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Curtea Constituțională se întrunește în ședință joi, 12 septembrie, pentru a valida mandatele a doi deputați de pe lista PSRM. Ședința va începe la ora 09:00.

Curtea Constituțională urmează să valideze mandatele de deputat a candidaților aleși pe lista supleantă a PSRM Anatolie Labuneț și Alla Darovannaia. Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Curții Constituționale să valideze mandatele acestor doi deputați după ce Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc și-au depus mandatele de deputat în legătură cu numirea lor în alte funcții.

Parlament  - Sputnik Moldova
Politică
Numire surpriză în Parlament: Un deputat, judecător la Curtea Constituțională

Astfel, CEC a declarat vacante mandatele de deputat care aparțin fracțiunii PSRM. În baza documentelor electorale pe care le deține CEC, mandatele de deputat le revin candidaților supleanți Anatolie Labuneț și Alla Darovannaia de pe lista Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Totodată, Comisiei i-au fost prezentate declarațiile candidaților supleanți Pteru Corduneanu și Adrian Albu prin care aceștia refuză mandatul de deputat.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are 35 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0