Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare majoră la ”Casa Presei”: Ce au decis autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariCasa Presei
Casa Presei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Casa presei” va redeveni a presei. Instituțiile media din țară vor putea să închirieze spații aici la prețuri mai accesibile.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Instituțiile mass-media din țară vor avea posibilitatea să închirieze spații la prețuri mai mici în incinta Casei Presei, dar și a altor clădiri administrate de Guvern. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri de către Secretarul General al Guvernului, Andrei Spânu, care a menționat că au fost recepționate mai multe sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei directori de la Casa presei, trimişi după gratii

 „În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe posturi mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfârșit să avem presă liberă fără a i se pune bețe în roate”, a precizat secretarul general al Guvernului, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de acest domeniu.

Andrei Spânu a mai declarat că până acum instituțiile mass media închiriau spații potrivit coeficientului maxim de piață, în valoare de 1,5. Astfel, documentul emis prevede micșorarea cuantumului coeficientului de piață de la 1,5 în prezent la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locațiune între sursele media și Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

Totodată, angajații Direcției respective urmează ca în termen de 30 de zile din data emiterii ordinului să modifice contractele încheiate anterior. Executarea prezentului ordin se pune în sarcina Direcției administrare patrimoniu.

Fluxul de știri
0