Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei directori de la Casa presei, trimişi după gratii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Trei directori de la Întreprinderea de Stat Complexul „Casa presei” au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Trei directori care au condus, în perioada anilor 2008-2010, Întreprinderea de Stat Complexul „Casa presei” şi contabilul-şef al instituţiei au fost condamnaţi la câte 6 ani de detenţie cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit deciziei Curţii de Apel, cei patru au fost recunoscuţi culpabili de depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin care au cauzat daune în proporţii deosebit de mari statului. Inculpaţii vor mai fi privaţi de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere sau de a exercita o anumită activitate în domeniul administrării publice pe un termen de 3 ani.

Directorii complexului „Casa presei” sunt învinuiţi că, în complicitate cu contabilul-şef, au acordat ilegal, fără consimţământul fondatorului, premii personalului de conducere şi altor angajaţi ai întreprinderii. Valoarea totală a prejudiciului se ridică la aproximativ 2 milioane de lei. 

Fluxul de știri
0