Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicu Popescu merge în Rusia: Iată cu cine se va întâlni și ce va discuta - detalii

Abonare
Ministrul de Externe Nicu Popescu va merge la Moscova - Iată cu cine se va întâlni și ce va discuta șeful diplomației de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru în Federația Rusă la 11 septembrie 2019, anunță serviciul  de presă al Ministerului de Externe.

Popescu va avea o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov şi cu alţi oficiali ruşi din Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti şi societăţii civile.

Totodată, în cadrul vizitei ministrul Popescu ”va purta discuții privind modalitățile concrete de normalizare a relațiilor bilaterale, căile de restabilire a dialogului politic şi cooperării comercial-economice”.

Nicolae Popescu - Sputnik Moldova
Politică
Nicu Popescu la Kiev: Republica Moldova nu recunoaște alegerile din Crimeea și Sevastopol

În comunicatul instituției este precizat faptul că ministrul de Externe ”va reitera necesitatea retragerii necondiţionate şi complete a militarilor şi muniţiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Anterior, reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, a anunțat că Serghei Lavrov, se va întâlni pe 11 septembrie cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu

Zaharova a precizat aceasta este ”prima vizită la Moscova a noului ministru moldovean de Externe după formarea noului Guvern al acestei țări în iunie anul curent”.

Fluxul de știri
0