Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicu Popescu la Kiev: Republica Moldova nu recunoaște alegerile din Crimeea și Sevastopol

Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, se află astăzi într-o vizită de lucru la Kiev. Printre subiectele discutate cu omologul său ucrainean este și identificarea unei soluții privind rezolvarea conflictului transnistrean.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Securizarea frontierei de stat moldo-ucrainene, dar și identificarea unei soluții politice durabile pentru conflictul transnistrean au fost printre subiectele discutate la Kiev de ministrul de Externe, Nicu Popescu, cu omologul său din Ucraina, Vadym Prystaiko. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicu Popescu scrie că a discutat cu ministrul de Externe al Ucrainei și despre facilitarea procedurilor de control la frontieră prin extinderea punctelor de control comun, precum și despre liberalizarea transportului auto și celui aerian între cele două țări.

Totodată, prioritar pentru cele două state rămâne protecția și ecologia râului Nistru.

Oficialul mai scrie că în cadrul discuției o atenție sporită au atras și asupra subiectului de integrare europeană. „Am constatat că există viziuni comune în eforturile de integrare europeană a țărilor noastre, cu accent pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și combaterea eficientă a corupției”, scrie Nicu Popescu pe Facebook.

Avion, decolare - foto simbol - Sputnik Moldova
Pe internet a apărut lista cetățenilor ruși eliberați în cadrul schimbului între Rusia și Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reconfirmat „poziția fermă a Republicii Moldova privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute internațional” și a reiterat că Republica Moldova „nu recunoaște așa-numitele alegeri organizate ieri în Crimeea și Sevastopol”. Popescu anunță că în timpul apropiat premierul Maia Sandu ar putea întreprinde o vizită la Kiev, totodată, omologul său ucrainean ar putea veni la Chișinău. Următoarea vizită a ministrului Nicu Popescu va avea loc pe 11 septembrie în Federația Rusă.

Fluxul de știri
0