Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fost șef de la SIS, arestat pentru 30 de zile, Poalelungi – suspendată din funcție

© Pixabay / ROOKIE23Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații au decis ca fostul director adjunct SIS Alexandru Baltaga să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Baltaga, care a fost reținut vineri de procurori în cazul expulzării celor șapte profesori turci, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Ciocana.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Trei cetățeni străini, expulzați din Moldova. Ce au făcut aceștia în țara noastră

Totodată, directorul Biroului Migrație și Azil (BMA), Olga Poalelungi, a fost pusă sub învinuire în cadrul aceluiași dosar și suspendată din funcție printr-un ordin semnat de ministrul de Interne, Andrei Năstase. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al MAI, Liliana Pușcașu.

Poalelungi este învinuită de depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave, fiindu-i interzisă părăsirea țării.

Anul trecut, în data de 6 septembrie, șase persoane de origină turcă au fost reținute de Serviciul de Informare și Securitate, printre care directorul liceului „Orizont”. Ulterior, profesorii au fost expulzați din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0