Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vești bune pentru tineri: Prima școală de toamnă gratuită despre nanotehnologii și inginerie biomedicală

© Sputnik / Miroslav RotariMircea Bernic
Mircea Bernic - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 14-17 septembrie, la Universitatea Tehnică din Moldova, va fi organizată prima Școala de toamnă în nano-bioinginerie, biomateriale şi biocompatibilitate. Tinerii interesați de cercetări pot participa gratuit la ineditul eveniment.
Vești bune pentru tineri: Prima școală de toamnă gratuită despre nanotehnologii și inginerie biomedicală

Şcoala de toamnă se adresează doctoranzilor, masteranzilor, studenţilor şi tinerilor cercetători care studiază fizica corpului solid, electronica, microelectronica şi nanoelectronica, ingineria biomedicală, biologia, medicina sau domeniile conexe, din cadrul organizaţiilor de cercetare, IMM-urilor şi companiilor industriale.

Potrivit prorectorului UTM, Mircea Bernic, prelegerile vor fi prezentate de profesori şi cercetători din partea organizaţiilor partenere ale proiectului și alte instituții reprezentative, printre care Hannover Medical School (Germania), Bristol University (Marea Britanie), Shizuoka University (Japonia), Universitatea Tehnică a Moldovei (Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor), Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Medicină şi Farmacie „N. Testemițanu”.

Mircea Bernic - Sputnik Moldova
UTM, premiată cu Grand Prize la o expoziție internațională din România

Tinerii vor fi instruiți pe diverse subiecte precum: introducere în bioinginerie, nanotehnologii în biomedicine, biomateriale şi biocompatibilitate, bioingineria ţesuturilor şi organelor, nano-optoelectronică și nanofotonică și plasmonica pentru senzori biochimici.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, iar participarea est gratuită. La final, studenții școlii de toamnă vor primi certificate de participare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0