Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UTM, premiată cu Grand Prize la o expoziție internațională din România

© Sputnik / Miroslav RotariMircea Bernic
Mircea Bernic - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 26-28 iunie, la Iași, în Sala Paşilor Pierduţi din cadrul Univerității Tehnice, a avut loc Expoziţia Internaţională "Inventica 2019", organizată de către Institutul Naţional de Inventică de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI).
UTM, premiată cu Grand Prize la o expoziție internațională din România

În cadrul Expoziției, Universitatea Tehnică a Moldovei a prezentat un set de 19 lucrări protejate cu brevete de invenție a 66 profesori și doctoranzi.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Două universități din Moldova în topul celor mai bune din lume – Detalii

Lucrările au fost înalt apreciate de către participanții la expoziție, vizitatori, dar cel mai important – de membrii juriului, inventatori de talie mondială, reprezentanți a 25 de instituții superioare de învățământ și de cercetare.

Astfel, Grand Prize (premiul Mare) a fost decernat Universității Tehnice a Moldovei. În total, cercetătorii au adus acasă două diplome de Onoare, șase de Excelență și șapte de Merit, toate fiind însoțite de Medalia Inventica 2019.

"Este un rezultat îmbucurător. De fapt, este a treia expoziție la care participăm în acest an. Nu ne oprim aici, ne-am stabilit multe scopuri", a subliniat doctorul habilitat, profesorul universitar și prorector pentru cercetare si doctorat de la UTM, Mircea Bernic.

Fluxul de știri
0