Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democrația europeană se apropie de sfârșit: Brexitul aduce dictatura - Declarații

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Ungureanu, fost europarlamentar și jurnalist, crede că în Marea Britanie s-a instaurat dictatura elitelor împotriva propriului popor și că Parlamentul de la Londra a transformat țara în colonia Bruxelles-ului.

BUCUREȘTI, 9 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Într-un editorial intitulat ”Elitari din toate ţările, uniţi-vă!, publicat în Adevărul , TRU, cum este cunoscut fostul europarlamentar de pe vremea când era jurnalist, acuză Parlamentul britanic că ”a alunecat de la opriţi dictatura! la opriţi alegerile!”:

”E începutul unei lovituri de stat lente şi indirecte. Parlamentul devine instrumentul clasei elitare în căutare de supremaţie. Conflictul nu opune Parlamentul şi Guvernul, aşa cum s-ar putea crede urmînd conturul formal al ciocnirii. Parlamentul e în război deschis cu oamenii care l-au ales şi cărora le-a cerut părerea. Parlamentul şi-a concediat alegătorii”, pune TRU diagnosticul neiertător pe decizia Parlamentului britanic de a-i impune premierului Boris Johnson un acord cu UE.

”Pentru toţi cei ce se mai îndoiesc de coruperea generală a democraţiei preluate de ideologia preacuratei junte globale a progresului, Brexit e lecţia şi sfîrşitul. Proba labirintului. Trei ani de procedură şi propagandă anti-Brexit au scufundat bunul simţ şi au pus, acum, ochii pe libertăţile de bază ale democraţiei”, scrie TRU, acuzând elitele progresiste că au pus democrația în paranteză în Regatul Unit.

TRU face un rezumat dramatic al evenimentelor legate de Brexit. El amintește că în 2016 Guvernul a organizat un referendum pe tema: în sau în afara UE? Adepţii UE, inclusiv Parlamentul, nu au obiectat pentru că erau siguri de victorie. Cetăţenii britanici au votat pentru despărţirea de UE. Parlamentul a acceptat rezultatul:

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit, decizie radicală: Întorsătură bruscă de situaţie - Detalii

”Un refuz ar fi fost o sfidare mult prea rapidă şi sfruntată a voinţei populare pe care însuşi Parlamentul o acceptase ca arbitru. Apoi, Parlamentul, însoţit de presă, mediile academice, inevitabilii experţi, administraţie şi lumea subţire de deasupra vulgului a trecut la prelucrarea realităţii decise prin vot. Parlamentul a complicat stăruitor şi microscopic verdictul. Data despărţitii de UE a fost amînată de trei ori”, arată TRU jocul murdar al elitelor progresiste.

Ironiile fostului europarlamentar și jurnalist sunt neîntrecute: ”elitarii au sărit în ajutorul poporului pus în pericol de popor. Adică poporul care a votat să scape de predicile şi regulamentele UE, desigur din naivitate, prostie, sub manipulare şi alte manevre care arată că omul de rînd nu trebuie lăsat neînsoţit în preajma urnei de vot”.

Apoi, TRU arată cum elitele progresiste au pregătit un acord de retragere din UE ”care prevede plasarea de jure a Marii Britanii în afara UE şi menţinerea de facto a Marii Britanii în UE”, având ca și consecință faptul că Regatului Unit ”devine, prin voinţa propriului Parlament, prima colonie externă a UE”.  

Apoi, explică TRU, pentru că Boris Johnson a vrut să rupă lanțul dependenței de UE, Parlamentul ”a dizolvat votul popular de la referendum şi  a luat deciza asupra viitorului Marii Britanii din mîna alegătorilor şi a pus-o la dispoziţia UE. Căci, odată interzis scenariul Brexit fără acord, prim-ministrul nu mai are argumente serioase de negociere (dacă nu cădem de acord, plec). În aceste condiţii, UE domneşte şi dictează”

Pentru analistul român, votul parlamentarilor britanici prin care îl obligă pe premier să negocieze în genunchi cu UE nu înseamnă altceva decât că ”s-a predat entuziast Uniunii Europene şi a aruncat peste bord voinţa cetăţenilor britanici exprimată prin vot”.  

Mai mult, același Parlament a blocat organizarea unor noi alegeri, punând capăt democrației:

”apărătorii democraţiei fug de votul popular şi blochează organizarea de alegeri. În sfîrşit, Mama Parlamentelor decide să îşi lase naţiunea orfană şi distruge votul de la referendum. Cel puţin 17,4 milioane de alegători au fost înştiinţaţi că sînt cretini. În mod stupefiant, asta se cheamă democraţie, iar cei ce se opun acestei bijuterii sînt simpatizanţi ai tiraniei”, arată TRU consecințele atitudinii progresiștilor față de Brexit.

Editorialul conchide că, de fapt, elitele îşi exprimă furia şi dezgustul la simpla bănuială că votul lor ar putea fi egal cu votul celor pe care îi consideră inferiori. Lumea bună se simte insultată de acest tip de egalitate și de democrație, și că, oricum, ”a organiza un referendum sau alegeri şi a le ignora sau suprima rezultatele e, deja, o tradiţie europeană... o tehnică şi o necesitate UE”.

Așadar, un fost europarlamentar recunoaște că UE nu respectă votul, că democrație europeană e un moft, arătând că ”Marea Britanie, ca expresie democratică anihilată, urmează referendumurilor suprimate în Franţa, Olanda şi Irlanda, dar şi alegerilor demonizate din Polonia, Ungaria sau Statele Unite!”.

TRU nu uită că ”actorii ei ipocriţi, elitele UE şi luminaţii politologiei progresiste  vor da modelul legal, moral şi oficial al României”, pentru că aceiași progresiști dau lecții de comportament și la București și concluzionează sumbru: ”Democraţia europeană se apropie de sfârşit”.

Fluxul de știri
0