Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O delegație parlamentară din țara noastră pleacă în China: Iată ce vor face acolo– Detalii

© Photo : Пресс-служба парламента / Bizgu Eduard
  - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație parlamentară din țara noastră efectuează o vizită de lucru în China.

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. O delegație parlamentară în frunte cu președintele Parlamentului, Zinaida Grecianii, efectuează o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Oficialii din țara noastră vor participa la cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic care va avea loc în orașul Xi'an.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei

În cadrul vizitei, delegația parlamentară va avea întrevederi cu colegii din China. Mai exact, este vorba de președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, vicepremierul Republicii Populare Chineze HU Chunhua, guvernatorul provinciei Shaanxi și conducerea municipiului Shanghai și alți oficiali. Delegația va efectua o vizită la compania Hua Wei din Beijing.

Anterior Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză în data de 30 ianuarie 1992. Cadrul juridic bilateral include 61 acorduri semnate în diverse domenii.

Fluxul de știri
0