Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe internet a apărut lista cetățenilor ruși eliberați în cadrul schimbului între Rusia și Ucraina

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaAvion, decolare - foto simbol
Avion, decolare - foto simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Avionul cu cetățenii ruși a căror eliberare a fost convenită de Moscova și Kiev a decolat de pe aeroportul ucrainean „Borispol”.

Chișinău, 7 sept - Sputnik. Jurnalistul rus, politologul și prezentatorul radio Armen Gasparean a publicat pe o rețea de socializare o listă cu cetățenii pe care Ucraina îi duce pentru schimbul cu Moscova.

Avionul cu cetățenii ruși a căror eliberare a fost convenită de Moscova și Kiev a decolat de pe aeroportul ucrainean „Borispol”.

La sfârșitul verii, Rusia și Ucraina au început să soluționeze aspectele eliberării simultane a persoanelor condamnate și reținute.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat la Forumul Economic Estic că chestiunea privind eliberarea cetățenilor va fi rezolvată în timpul apropiat.

Vineri, juristul Rîbin a declarat pe pagina sa de Facebook că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a grațiat persoanele a căror eliberare simultană este negocată de Kiev și Moscova. Potrivit juristului, toate persoanele în cauză vor fi transportate în același loc, conform listei convenite pentru eliberare.

Fluxul de știri
0