Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban s-a lansat în campania electorală

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Ion Ceban s-a lansat astăzi în campanie electorală. Acesta spune că vrea să ajungă la cârma primăriei pentru a „curăța” orașul.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Candidatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Ion Ceban s-a lansat astăzi în campania electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Înainte de a spune cum vede „salvarea” Chișinăului, Ion Ceban a ținut să critice foștii primari ai capitalei, acuzându-i că au transformat Primăria în filială de partid.  

„De-a lungul anilor, Chișinăul a tot avut primari politicieni, primari preocupați de integrarea europeană, de unirea cu alte țări. Primari care visau să devină președinți sau primari care așteptau indicații despre ce și cum să facă”, a declarat Ion Ceban.

ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale 2019: Decizie importantă luată de CEC - detalii

Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei promite că dacă ajunge în fotoliul de edil-șef se va dedica orașului 24 de ore din 24 și că va avea o bună comunicare cu membrii Consiliului municipal. Ceban susține că va fi un primar apolitic.

„Voi fi primarul tuturor, indiferent de preferințele politice. Voi colabora cu primarii din toate țările, pentru a aduce noi experiențe și proiecte necesare municipiului Chișinău. Indiferent de preferințele politice, pe noi ne unește problemele orașului în care trăim”, a mai menționat socialistul Ion  Ceban.

Totodată, Ceban spune că a depistat sursa mirosului insuportabil cu care se confruntă locuitorii municipiului de ceva vreme. „Astăzi, locuitorii capitalei simt mirosul lipsei de bun simț a foștilor conducători ai Chișinăului”, a precizat Ceban.

Candidatul socialiștilor nu și-a prezentat deocamdată programul electoral, dar a declarat că va atrage atenția la dezvoltarea infrastructurii, a transportului public și la administrarea eficientă a bugetului municipal. Amintim că, în campania din 2018, Ion Ceban s-a duelat pentru fotoliul de primar general al capitalei cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Fluxul de știri
0