Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale 2019: Decizie importantă luată de CEC - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, 35 de consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță constituirea a 35 de consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

”Acestea se constituie dintr-un număr impar de membri, de cel puţin 7 şi de cel mult 11 persoane, dintre care cel puţin 3 persoane cu studii juridice superioare sau cu studii în domeniul administraţiei publice”, precizează CEC printr-un comunicat.

Potrivit legii, candidaturile membrilor consiliilor electorale de circumscripţie sunt propuse de către judecătorie sau, după caz, de către curtea de apel, de către consiliile raionale/municipale, precum şi de către partide şi alte organizaţii social-politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcţionarilor electorali.

Membrii organelor electorale urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectând echilibrul de gen.

După această procedură, consiliile vor face publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare în calitate de concurent electoral.

Consiliile electorale urmează să creeze, pînă la 14 septembrie curent, a secțiilor de votare și până la 24 septembrie curent, a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Fluxul de știri
0