Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul dedicat persoanelor cu nevoi speciale a ajuns la cea de-a II-a ediție

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale a ajuns la cea de-a II-a ediție. Evenimentul are drept scop sensibilizarea opiniei publice privind problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități ajutându-le să devină parte integrantă din societate.
Festivalul dedicat copiilor cu nevoi speciale a ajuns la cea de-a II-a ediție

Festivalul va avea loc în perioada 13-15 septembrie, în satul Dănceni, la tabăra de vară Poienița Veselă. Aproximativ 150 de persoane cu dizabilități cu vârsta cuprinsă de 10 - 45 de ani vor participa la diverse activități: jocuri sportive, dansuri și cântece.

Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Cum s-a desfășurat prima ediție a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale

"Anul trecut, am fost martorii unui dans nemaipomenit prezentat de o pereche în scaunul cu rotile. Toți copiii cu nevoi speciale au nevoie de comunicare, de atenție și de admirația noastră", a declarat pentru Sputnik șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Ambasadei Austriei în Republica Moldova.

La evidența Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului se află 600 de copii cu diferite grade de dizabilitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0