Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a desfășurat prima ediție a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc
Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Recent la Vadul lui Vodă s-a desfășurat prima ediție a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale. Festivalul a fost organizat cu suportul financiar al Ambasadei Austriei în Republica Moldova.
Cum s-a desfășurat prima ediție a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale

Lucia Caciuc, consilierul primarului general pentru probleme sociale, a declarat pentru Sputnik Matinal că la eveniment au participat 136 de persoane: copii și adulți cu deficiențe.

"Evenimentul a durat două zile și a fost plin de emoții, zâmbete și lacrimi de fericire. În cadrul activității am reușit să obținem probabil cel mai important lucru — socializarea. Am organizat diverse activități: jocuri sportive, dansuri și cântece. La festival s-a creat o atmosferă impresionantă, calmă și specială", a relatat Lucia Caciuc.

Reprezentantul Ambasadei Austriei la Chișinău, Alexander Karner, a menționat că va susține organizarea și celei de-a doua ediții a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0