Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festival cu tradiții la Lozova: Iată ce surprize vă așteaptă

© Sputnik / Miroslav RotariLilian Botnaru
Lilian Botnaru - Sputnik Moldova
Abonare
Tradițiile străvechi prind viață. În premieră, pe 15 septembrie, în satul Lozova, va fi organizat Festivalul Loziei, acolo unde vă veți bucura de priveliști unice și de un program deosebit. Iată ce surprize vă așteaptă.
Festival cu tradiții la Lozova: Iată ce surprize vă așteaptă

La Festivalul Loziei de la Lozova vizitatorii vor avea parte de muzică, voie bună, dansuri populare, bucătărie tradițională, expoziții, târguri, obiecte de artizanat, masterclass-uri și competiții la împletitul în lozie, precum și un concert prezentat de către renumiți artiști din țara noastră.

Scopul festivalului este de a evidenția rolul componentei rurale, dar și promovarea satului Lozova ca destinație de semnificație istorico-culturală deosebită la nivel național. Organizatorii festivalului își propun să promoveze tradițiile satului moldovenesc și relatează că acest eveniment va deveni o platformă de dezvoltare socială, culturală și economică pentru satul Lozova.

Vasile Baciu - Sputnik Moldova
Vor sări scântei: Iată ce vor să facă toboșarii moldoveni

"Legenda spune că denumirea localității Lozova vine fie de la tradiția localnicilor de a împleti în lozie, fie de la plantațiile de viță de vie care era o îndeletnicire a lozovenilor de sute de ani. Din păcate, în ultimii ani, această tradiție a dispărut, iar prin organizarea unui asemenea eveniment vrem să revitalizăm tradițiile satului. Astfel, vom avea mai mulți meșteri în localitate și poate se vor deschide și afaceri noi", a spus Lilian Botnaru, primarul comunei Lozova.

Accesul la eveniment este gratuit pentru toți doritorii. Voi cum veți petrece ziua de duminică?

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0