Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vor sări scântei: Iată ce vor să facă toboșarii moldoveni

© Photo : Facebook / Vasile BaciuVasile Baciu
Vasile Baciu - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, 30 iunie, în localitatea Sadaclia, raionul Basarabeasca, se va desfășura un eveniment inedit - Festivalul Concurs Național "Bate doba, lăutare". Detalii despre acest concurs ne-a oferit primarul localității, Vasile Baciu.
Vor sări scântei: Iată ce vor să facă toboșarii moldoveni

În cadrul Festivalului vor participa artiști din Republica Moldova și România. Astfel, interpreții de muzică populară Mariana Dobzeu, Isidor Glib și Luciana Spânu vor susține un recital de excepție. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra de muzică populară "Doina Prutului" din orașul Cantemir, dirijată de Veaceslav Bârcă.

"Scopul acestui minunat festival este promovarea instrumentului muzical – doba. Astfel, dorim să ne exprimăm recunoștința și admirația pentru talentații toboșari din țara noastră și de peste Prut", a subliniat primarul Vasile Baciu.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură din Sadaclia, cu începere de la ora 16.00, fiind organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în parteneriat cu Consiliul Raional Basarabeasca și Primăria satului Sadaclia.

Festivalul Concurs Național "Bate doba, lăutare" este la cea de-a II-a ediție, iar accesul la eveniment este liber pentru toți vizitatorii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0