Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacere cu droguri: Cum au vrut să se îmbogățească doi tineri din Călărași

© AFP 2024 / HANDOUTCaptura de droguri
Captura de droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Doi tineri au fost reținuți de oamenii legi pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Trei traficanți de droguri au fost deconspirați de oamenii legii. Indivizii au fost monitorizați și documentați timp de o lună. Polițiștii au efectuat două achiziții de control. Astfel au fost acumulate probe suficiente ce ar demonstra vinovăția acestora.

Droguri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Droguri de un miliard de dolari pe nava deținută de banca americană „JPMorgan”

Tinerii sunt originari din raionul Călărași și au 19 și 25 de ani. Ei au fost reținuți în flagrant delict și încătușați de forțele de ordine. În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora cât și în automobilul de model “Mercedes”, poliţiştii au depistat şi ridicat  229 de pastile „Extazy”, pachete speciale de ambalare a drogurilor, bani marcaţi, transmiși anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile utilizate în scopuri criminale. Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din Chișinău. În cazul în care indivizii reușeau comercializarea stupefianelor, ei urmau să obțină un profit în sumă de peste 60 000 de lei. Probele delicte depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru “circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar  conform legislaţiei penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani. Totodată sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica eventualii complici în acest caz.

Fluxul de știri
0