Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce trebuie să facă bărbații pentru a concepe copii sănătoși: Concluziile unui studiu

Abonare
Și bărbații ar trebui să-și asigure un nivel optim de acid folic în organism până a concepe un copil, nu doar femeile. De ce amatorii de baruri pun în pericol sănătatea viitorilor copii.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Nu doar alimentaţia viitoarei mame este esenţială pentru sănătatea copilului, dar şi cea a tatălui.

De ce populația va continua să scadă - Sputnik Moldova
Care este numărul real al locuitorilor Moldovei: De ce populația va continua să scadă

Un studiu realizat în Canada vine să-i convingă pe bărbații care-și doresc copii să-și aleagă cu mai multă grijă hrana până a concepe un copil.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea McGill din Montreal au descoperit că spermatozoizii reţin „amintiri” moleculare ale stilului de viaţă al tatălui şi le transferă embrionului rezultat în urma fecundaţiei.

Potrivit concluziilor studiului, bărbaţii care-și doresc copii sănătoși ar trebui să renunţe la mâncărurile de tip junk food şi să consume cantităţi mari de legume cu frunze verzi, care conțin acid folic.

Alcoolul trebuie evitat - distruge acidul folic

Noua cercetare arată că și bărbaţii trebuie să-și asigure un nivel bun de acid folic până la conceperea copilului.

Migrație de muncă, călătorie cu trenul - Sputnik Moldova
Societate
Demograf: Astăzi tinerii nu-și doresc să aibă mulți copii

Tradițional, femeilor le sunt recomandate suplimentele de acid folic atunci când încearcă să rămână gravide și în primele 12 săptămâni ale sarcinii.

Acidul folic, o formă a vitaminei B, are un rol important în prevenirea unor anomalii ale embrionului.

Autorii studiului nu le recomandă și bărbaţilor să ia suplimente de acid folic, dar să consume mai multe verdeţuri.

Acid folic conțin mai ales legumele precum broccoli, varza de Bruxelles, spanacul, sparanghelul şi mazărea. Această vitamină se mai găseşte în cantităţi notabile în ficat, năut şi orez brun.

Consumul de alcool trebuie redus. Alcoolul interferează cu procesarea acidului folic în corp.

Un amator de petreceri prin baruri trebuie să știe că alcoolul nu le face bine viitorilor săi copii, atenționează autorii studiului.

Fluxul de știri
0