Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova vor fi amenajate puncte de colectare a deșeurilor electronice - detalii

© Sputnik / OsmatescoErica Zucec
Erica Zucec - Sputnik Moldova
Abonare
Mirosul urât care persistă în Chișinău ne îndeamnă să vorbim iar și iar despre protejarea mediului ambiant, despre problema deșeurilor din Capitală. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentanta societății civile Erica Zucec a vorbit despre o frumoasă inițiativă – cea de a colecta deșeurile electronice de forme mici.
În Moldova vor fi amenajate puncte de colectare a deșeurilor electronice – detalii

Moldovenii sunt nevoiți să arunce deșeurile electrice și electronice la tomberon. Colectarea lor pentru reciclare nu este organizată, iar urmările sunt dezastruoase pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea oamenilor. Echipamentele electrice și electronice vechi trebuie colectate și reciclate corect. Ele pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase.

Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Pericol trecut sub tăcere în Moldova: Deșeul de 10 ori mai toxic decât pungile din plastic

Astfel, un grup de tineri din cadrul mișcării civice Hai Moldova anunță mobilizare generală pentru colectarea și reciclarea deșeurilor electronice de dimensiuni mici. În perioada 15 septembrie - 15 octombrie, Hai Moldova va organiza o curățenie națională ca să adune și să recicleze deșeurile electronice de forme mici din gospodăriile oamenilor precum baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, tablete, telecomenzi, etc.

Ulterior, deșeurile vor fi transportate către o companie din România, întrucât în Moldova nu există instalații autorizate pentru procesarea deșeurilor electronice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0