Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcție nouă pentru Pavel Filip: Ce spune fostul premier despre PDM

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Pavel Filip a fost ales președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Pavel Filip a fost ales președinte al PDM, la congresul extraordinar al formațiunii convocat sâmbătă, 7 septembrie, la Chișinău.

Pentru alegerea sa la șefia partidului, deputații la congres au votat „unanim”.

În declarația sa pentru presă de după congres, Pavel Filip a menționat că „PDM a trecut printr-o criză” la începutul acestei veri și că „mulți așteaptă să vadă dezlegarea acesteia”.

„Eu sunt gata să pun umărul ca PDM să redevină o forță politică respectată de oameni și care va juca în continuare un rol important în viața politică din Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

În preajma congresului formațiunii, președintele de onoare al PDM, deputatul Dumitru Diacov, a declarat pentru Sputnik că „Partidul Democrat trebuie să revină la rădăcini, la documentele de bază”.

Dumitru Diacov despre viitorul PDM - Sputnik Moldova
Video
PDM va fi un jucător activ pe scena politică: Ce vrea să facă Dumitru Diacov - Video

„Partidul Democrat a fost întotdeauna un factor de echilibru în Republica Moldova”, iar „această ultimă perioadă, marcată de diverse evenimente, nu întotdeauna cele mai fericite, va pleca în istorie”, a apreciat Diacov.

„Sper că vom găsi o soluție potrivită pentru rezolvarea problemelor, inclusiv de cadre, vom atrage în partid și persoane tinere și persoane noi și ne vom pregăti de următoarele campanii politice”, a adăugat Dumitru Diacov.

PDM și-a anunțat trecerea în Opoziție pe 14 iunie, după o criză politică de aproape o săptămână. Pe 24 iunie Vladimir Plahotniuc și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM, iar pe 29 iunie, și-au prezentat demisia vicepreședinții PDM.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe 14 iunie, îndată după ce PDM a declarat că trece în opoziție.

Fluxul de știri
0